Antti Törmälä aloittaa KVL-Tekniikan operatiivisena johtajana

KVL-Tekniikka saa operatiivisen johtajan 1. maaliskuuta 2024, kun energiatekniikan diplomi-insinööri Antti Törmälä aloittaa toimessa. Tutustu Anttiin henkilöhaastattelun myötä.

Kuka on Antti Törmälä?
Olen 42-vuotias diplomi-insinööri. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Vapaa-aikani kuluu monipuolisesti liikkuen, rakentaen tai luonnosta nauttien.

Antti Törmälä
Antti Törmälä on KVL-Tekniikan tuore operatiivinen johtaja.

Millainen on ammatillinen taustasi?
Opiskelin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa energiatekniikkaa ja valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2005. Työurani aloitin urakoinnin parissa, mutta pääosin olen työskennellyt suunnittelu- ja konsulttialalla erilaisten projektien rakennuttamis-, valvonta-, suunnittelu- ja johtotehtävissä. Viimeisimpänä työskentelin Granlund Jyväskylä Oy:n varatoimitusjohtajana ja Granlund Oy:n liiketoimintajohtajana.

LVI-tekniikan pariin pääsin jo lapsena vanhempieni silloisen yrityksen kautta, ja asennustöitä ja oppia oli aina tarjolla, kun koulun ja harrastusten puolesta ehti.

Mitkä ovat olleet merkittävimpiä saavutuksia urallasi? Entä mitkä suurimpia haasteita?
Merkittävimmäksi projektiksi urallani koen Montes del Plata -sellutehdasprojektin Uruguayssa. Työskentelin tuolloin Pöyry Oy:n palveluksessa, ja toimin projektissa HVAC Managerina viettäen komennuksella 1,5 vuotta. Se oli hieno ja opettava retki niin ammatillisesti kuin elämänkokemuksenakin.

Uran varrelle mahtuu paljon hyviä hetkiä mutta toki myös haastavia hankkeita ja suhdanteita. Olen ylpeä siitä, miten haasteidenkin keskellä on pystytty ihmiset ihmisinä kohdaten toimimaan. Koen oppineeni näistä tilanteista paljon.

Tulet nyt KVL:lle operatiiviseksi johtajaksi. Kerro vähän, mitä tuleva pestisi tulee sisältämään.
Operatiivisena johtajana vastaan siitä, että päivittäinen toiminta sujuu kitkattomasti ja yhtiön tavoitteiden mukaisesti. Toivon, että pystyn tukemaan työntekijöitämme onnistumaan työssään, auttamaan heitä ymmärtämään asiakkaitamme vielä paremmin ja suoriutumaan projekteissamme tehokkaammin. Yritystä haluan tukea ottamaan seuraavia askeleita.

Kaiken tekemisemme ytimessä on asiakas. Kannattaakin miettiä, miten kukin omalla toiminnallaan voisi edistää asiakkaan menestymistä ja siten omaa ja yrityksen onnistumista parhaiten. Yrityksemme kilpailukyky ylipäätään kiinnostaa minua paljon: mitä teemme, että olemme kilpailukykyisiä niin osaamisen, kustannusten, asiakastarpeen ymmärtämisen ja laadunkin osalta nyt ja tulevaisuudessa?

Millaista vaikutusta toivot panoksellasi olevan KVL:ssä?
Minulla on monipuolisesti kokemusta projektiliiketoiminnasta, erilaisten asiakas- ja yhteistyötahojen kanssa eri rooleissa toimimisesta sekä liiketoiminnan ja ihmisten johtamisesta. Uskon että niistä saaduista kokemuksista on apua tässä tehtävässä. Vaikka teknisellä alalla toimitaankin, ajattelen, että se kaikista tärkein on silti ihminen. Toivon, että osaisin tukea ihmisiä kehittymään työssään ja pystyisin poistamaan esteitä onnistumisten tieltä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan KVL-Tekniikasta ja tästä työtehtävästä?
Pitkän suunnittelu- ja konsulttialan työrupeaman jälkeen kaipasin muutosta ja uutta virtaa uralleni. KVL:n tehtävässä näin innostavan haasteen ja mahdollisuuden. Koin, että tehtävässä pystyisin tuomaan yritykseen oman merkittävän panokseni ja samalla saisin hienon mahdollisuuden oppia uutta kiinnostavassa roolissa toimien.

KVL-Tekniikka on lisäksi omalla alallaan merkittävä toimija, jonka tekemisellä on valtakunnallista vaikuttavuutta, ja senkin vuoksi koin yrityksen itselleni kiinnostavaksi työnantajaksi. Keskustelut Jukka Pykäläisen ja Minna Visakorven kanssa vahvistivat vaikutelmaani ja syvensivät mielenkiintoani. Vaikutuksen keskusteluissamme teki erityisesti yrityksestä välittynyt tekemisen meininki, jota varmasti matala organisaatiorakenne osaltaan tukee.

Lue myös: Kiitos vuodesta 2023 – toimitusjohtajan tervehdys

Kuinka tuttu KVL-Tekniikka oli sinulle ennestään?
Ennalta tunsin KVL:n vain pintapuolisesti, ja onkin kiva päästä syventämään tietämystäni. Näen KVL-Tekniikan merkittävänä toimijana ja asiakkaidemme tavoitteiden mahdollistajana erityisesti nyt energiamurroksen ja vihreän siirtymän ottaessa askeleitaan.

Millaisena näet alan tulevaisuuden?
Ajankohtaiset trendit kuten vihreä siirtymä, ilmastonmuutos, energian hinnan epävarmuus, voimistuva kaupungistuminen sekä infraomaisuuden ikääntyminen ja kriittisen infran toimintavarmuuden ylläpito haastavat asiakkaitamme, ja näen, että meillä on heille merkittävästi annettavaa. Olemme perinteikäs, valtakunnallinen, vahva ja ketterä ammattilainen; olemme siis kumppani, jollaisia uskon asiakkaidemme arvostavan.

Mikä on KVL-Tekniikan tehtävä ja rooli tulevaisuudessa?
Asiakkaidemme nykyisiin tarpeisiin vastaaminen, tulevien tarpeiden tunnistaminen ja ennakointi heidän toimintaympäristönsä tuleviin muutoksiin ovat tulevaisuudessa avaintekijöitä. Investointiprojektien lisäksi kunnossapito ja jatkuva palvelu ovat tärkeitä, ja ne tasaavat työkuormaa ja pitävät meitä kiinni asiakkaassa. Meidän täytyy nyt ja tulevaisuudessa tunnistaa, miten voimme auttaa asiakkaitamme parhaiten, ja missä he kaipaavat sellaista apua, jota eivät meiltä vielä saa. Voisiko vahvuuksiemme hyödyntäminen laajemmin avata meille uusia mahdollisuuksia vaativan infran ja energia- tai putkistorakentamisen parissa?

Mitä odotat ensimmäisiltä kuukausiltasi KVL:ssä?
Odotan, että pääsen tutustumaan tarkemmin yritykseen ja sen henkilöihin ja pääsen kuulemaan, miten meillä työskentelevät kokevat: mistä he ovat omassa työssään ylpeitä, mikä on heille KVL:ssä tärkeää ja miten heitä voisi auttaa onnistumaan työssään entistä paremmin. Toivon pääseväni myös tapaamaan asiakkaitamme ja yhteystyökumppaneitamme ja kuulemaan heidän ajatuksiaan.

Millä mielin aloitat työt?
Hyvin innostunein ja avoimin mielin, mahtavaa päästä aloittamaan! KVL:n porukalle haluan toivottaa aurinkoista kevättalvea, mukava päästä tutustumaan ja tekemään yhdessä töitä!

Kerromme mielellämme lisää KVL-Tekniikan tavasta toimia. Tutustu palveluihimme tai jätä meille yhteydenottopyyntö.

Jaa tämä sivu