Joni Kumpumäki KVL-Tekniikan uusi infra- ja ratarakentamisen toimialajohtaja

Joni Kumpumäki on KVL-Tekniikan uusi infrarakentamisen toimialajohtaja. Työt alkoivat 1. maaliskuuta. Miten ensimmäinen kuukausi on sujunut?

Joni Kumpumäki, 35, aloitti KVL-Tekniikalla infra- ja ratarakentamisen toimialajohtajana 1. maaliskuuta 2024. Samaan aikaan energiarakentamisen toimialajohtajana ja KVL:n operatiivisena johtajana aloitti Antti Törmälä. Yhteistyöpäätös Kumpumäen ja KVL-Tekniikan välillä syntyi melko yllättäen. Kumpumäki oli saanut vihiä, että KVL:llä olisi tarvetta infrarakentamisen vetäjälle.

Joni Kumpumäki
Joni Kumpumäki on KVL-Tekniikan uusi infrarakentamisen toimialajohtaja.

– Tein omia kotiläksyjä tutustumalla yrityksen historiaan ja tämänhetkiseen toimintaan, ja otin yhteyttä Jukka Pykäläiseen. Käymämme keskustelun myötä huomasimme nopeasti, että ajatusmaailmamme, yrityksen tarve ja minun taustani kohtasivat täydellisesti. Niinpä päädyimme aloittamaan yhteistyön nopealla aikataululla, Kumpumäki kertoo.

Kumpumäen ura infrarakentamisen ja maanrakennuksen parissa alkoi vuonna 2008 ”ihan montun pohjalta lapion varresta”. Sen jälkeen Kumpumäki on suorittanut LVI-tekniikan ja infrarakentamisen rakennusmestarin tutkinnon.

– Nopeasti opiskelujen jälkeen aloitin vastaavan työnjohtajan tehtävät, mistä olen edennyt aina työpäällikön ja rakennuspäällikön tehtäviin. Eräänlainen käännekohta töiden osalta tapahtui vuonna 2018, kun minulle avautui mahdollisuus toteuttaa pitkäaikainen haave lähteä rauhanturvaajakomennukselle Libanoniin. Suomeen palattuani aloitin työskentelyn työpäällikön tehtävissä, joten kokopäiväinen työmaaelämä jäi taakse.

Vapaa-aika Kumpumäellä kuluu perheen seurassa, urheillessa, laskuvarjohypätessä ja kesäisin kesämökkiä laittaessa. Vaikka uusi työpaikka sijaitsee Tampereella, asuu Kumpumäki Vantaalla luonnon helmassa vaimon, kahden lapsen ja koiran kanssa.

Kumpumäki toteaa, että etenkin haastavien kohteiden myötä on päässyt kehittämään omaa ammattitaitoa ja oppimaan eniten uutta. Suurimmiksi haasteiksi urallaan Kumpumäki mainitsee Espoon Niittyhuipun ja metrokeskuksen maanrakennustyöt ja tuoreimpana Helsinki–Vantaan lentoaseman kiitotien kunnostusurakan 2023, missä Kumpumäki toimi työpäällikkönä. Merkittävimpänä saavutuksenaan Kumpumäki pitää omaa pitkän ajan urakehitystään.

”KVL:n vahvuutena on monialainen toiminta”

Infra- ja ratarakentamisen toimialajohtajana KVL-Tekniikassa Kumpumäki vastaa toimialansa päivittäisestä tekemisestä sekä osallistuu muun hallinnon kanssa tuotannon kehittämiseen ja tukemiseen. Kumpumäki osallistuu myös vahvasti infra- ja ratarakentamisen urakkalaskentaan.

– Infra- ja ratapuolella riittää tulevaisuudessa töitä. Markkinat ovat tällä hetkellä todella haastavat ja kilpailu urakoista on kovaa. Markkinan elpyessä uskon, että etenkin liikenneinfraan panostetaan vahvasti. Lisäksi kunnallistekniikka alkaa olemaan isoissa kaupungeissa elinkaarensa päässä, Kumpumäki ennustaa.

– Niin nykyhetkessä kuin tulevaisuudessakin KVL tulee olemaan vahva toimija energiarakentamisen sekä infra- ja ratarakentamisen parissa. KVL:n referenssit ja laaja toimiala varmistavat mahdollisuuden osallistua haastaviin ja mielenkiintoisiin urakoihin tavanomaisempia hankkeita unohtamatta.

Vauhdikkaan aloituksen jälkeen Kumpumäen työt KVL-Tekniikassa ovat lähteneet käyntiin melkein yhtä lennokkaasti.

– Tulin KVL:n remmiin mukaan oikealla hetkellä, kun yrityksen kehitysprojektit olivat juuri starttaamassa. Pääsin heti osallistumaan KVL:n tulevaisuuden ja nykyisen toiminnan kehittämiseen. Kalenteri täyttyi jo heti ensimmäisellä viikolla, ja pääsin heti mukaan projekteihin.

Seuraavaksi tutustuminen yrityksen toimintaan ja henkilöstöön jatkuu.

– Kehitystyötä jatketaan kiivaasti ja odotan innolla, kun pääsemme jalkauttamaan sen tuotoksia ja näkemään, miten yrityksen tuotanto, toiminta, tehokkuus ja laatu paranevat entisestään.

Kumpumäki kehottaa olemaan rohkeasti yhteydessä, kun ilmenee tarve luotettavalle ja ammattitaitoiselle kumppanille energia-, infra- tai ratarakentamisen parissa.

– Tunsin KVL:n entuudestaan nimeltä, ja minulla oli noin 10 vuoden takainen ajatus yrityksen toiminnasta. Kun tutustuin tarkemmin KVL:n kotisivuihin, yllätyin, kuinka laaja-alaiseksi konserniksi KVL-Tekniikka on kasvanut. KVL:n vahvuutena on monialainen toiminta, jolloin tekeminen pysyy suurimmaksi osaksi oman talon sisällä.

Kerromme mielellämme lisää KVL-Tekniikan tavasta toimia. Tutustu palveluihimme tai jätä meille yhteydenottopyyntö.

Jaa tämä sivu